Recorregut

Tremp – Font de la O 23km 900m positius

La sortida serà des del Parc del Pinell. Iniciarem un recorregut pel passeig nou que ens portarà a la sortida del poble direcció Vilamitjana, després d’uns 2 km creuarem el riu Noguera Pallaresa i tot seguint un corriol enfilarem direcció Sant Bartomeu. En aquest punt girarem a la dreta i entrarem en una zona de pedres anomenada els Nerets per fer al primera pujada, “l’slick rock”. 

Des d’aquí iniciarem un descens, amb vistes al poble de Tremp il·luminat, un cop finalitzem aquest descens ens trobarem amb el primer avituallament Km12.  

A continuació iniciarem una pujada per sender que ens portarà a la zona més pròxima de l’embassament de Sant Antoni, aquest ens deixarà a la pista que voreja el pantà, només ens quedarà recórrer els 6km de pista tot gaudint de la foscor i el silenci.  

Un cop a l’avituallament estarem al km22. 

Font de la O – Pobla de Segur 24km 1500 positius

A partir d’aquí ens dirigirem a un dels punts més emblemàtics de la cursa, Sant Corneli 1351m, ens tocarà remuntar uns 880m positius amb uns 4,5km.  Un cop al cim iniciarem un descens direcció les collades que ens portarà a creuar el barranc de Carreu. En aquest punt ens quedarà una petita pujada fins arribar al poble de Pessonada on trobarem el tercer avituallament, km36 de cursa. 

És en aquest punt on molts de vosaltres veureu sortir el sol i sentirem l’escalf de les parets per on pujareu, amb l’ajuda dels mítics escaligons. Un cop al cim les vistes ens deixaran sense alè si abans la pujada no ho ha fet.  Tot seguit farem 7 kilòmetres de carena amb vistes espectaculars que ens portaran  fins al poble de Claverol. Des d’aquest magnífic racó baixarem per un sender fins a creuar el riu Noguera Pallaresa pel Pont de Claverol i arribar a la base de vida de la Pobla de Segur Km 47 on podrem recuperar forces. 

Pobla de Segur – Salàs de Pallars 26km 1600 positius

Tot sortint del pavelló de la Pobla de Segur agafarem un corriol amb pujada que ens portarà a Santa Magdalena i després fins al poble de Toralla. A partir d’aquí iniciem un recorregut per una zona molt feréstega recorrent una carena sense dificultat però on cal estar alerta, anomenada roca Palomera. Ja gairebé tenim tota la pujada feta, només ens faltarà arribar a Pui de Lleràs, punt més alt del recorregut. Des d’aquest idíl·lic racó agafarem un corriol pel mig del bosc força corrible que ens deixarà al poble de Salàs de Pallars on podrem agafar forces. 

Salàs de Pallars – Tremp 27km 1000 positius

Sortirem de Salàs de Pallars pel ben mig del poble fins agafar el sender de Sant Pere Martí direcció Santa Engràcia. En aquest indret agafarem un sender cap al roc de Moretó on després de passar per l’oblidada ermita de Gurp creuarem el barranc del mateix nom. Una curta però exigent pujada ens deixarà al cim d’aquest barranc, des d’aquí iniciarem el descens fins al poble de Talarn km 86. La font de caps ens donarà la benvinguda i en aquest punt gaudirem de l’últim avituallament en cursa. 8 km ens separen de l’arribada tot vorejant el riu Noguera pallaresa. 

El parc del Pinel us espera.

Que tingueu molta sort i gaudiu al màxim de les vistes d’aquest meravellós territori.

Gràcies per córrer als orígens!